بانک تسويه حسابهاي بينالمللي در جديدترين گزارش اعلام کرد، ميزان سپردههاي ايران نزد بانکها و موسسات خارجي در پايان نيمه نخست امسال برابر با 20 ميليارد و 94 ميليون دلار بوده که 11 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد کرده است.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بانک تسويه حسابهاي بينالمللي در جديدترين گزارش اعلام کرد، ميزان سپردههاي ايران نزد بانکها و موسسات خارجي در پايان نيمه نخست سال 2023 يعني پايان ماه ژوئن برابر با 20 ميليارد و 94 ميليون دلار بوده است.
اين بدان معناست که ميزان سپردههاي ايران نزد بانکها و موسسات خارجي در اين بازه زماني نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد يا 2 ميليارد و 31 ميليون دلار رشد داشته است.
رقم سپردههاي ايران نزد بانکها و موسسات خارجي در مدت مشابه پارسال 18 ميليارد و 63 ميليون دلار اعلام شده بود.
اين گزارش به بررسي 44 بانک در سطح جهان پرداخته است که نشان ميدهد، اختلاف ميان سپردهها و تعهدات ايران در پايان نيمه نخست 2023 برابر با 19 ميليارد و 103 ميليون دلار بوده است.
بر اساس برآوردهاي بانک تسويه حسابهاي بينالمللي، ميزان تعهدات ايران نسبت به بانکهاي بررسي شده در اين بازه زماني به 991 ميليون دلار رسيده که در نيمه نخست سال 2022 برابر با يک ميليارد و 899 ميليون دلار بوده است؛ در نتيجه ميزان تعهدات ايران به اين بانکها در اين بازه کاهش 47 درصدي را ثبت کرده است.
*رشد مراودات مالي ايران با 44 بانک خارجي در شرايط تحريم
بر اساس آمار اين نهاد بينالمللي، به طور کلي ايران در نيمه نخست امسال 21 ميليارد و 85 ميليون دلار با 44 بانک خارجي مراوده مالي داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال 5 درصد رشد را نشان ميدهد. اين رقم در مدت مشابه پارسال برابر با 19 ميليارد و 962 ميليون دلار اعلام شده است.
بانک تسويه حسابهاي بين المللي از موسسات پولي بينالمللي معتبر جهان است که در سال 1930 ميلادي تأسيس شد و يکي از قديميترين سازمانهاي بينالمللي دنيا به شمار ميرود.
60 بانک مرکزي عضو اين نهاد هستند و کشورهاي مربوطه بيش از 95 درصد از توليد ناخالص داخلي در جهان را تامين ميکنند. مقر بانک تسويه بينالمللي در شهر بازل سوييس است و 2 نمايندگي نيز در هنگکنگ و مکزيک دارد.
از آنجايي که مشتريان اين بانک متشکل از بانکهاي مرکزي کشورها و سازمانهاي بينالمللي است، اين نهاد از افراد و شرکتهاي خصوصي سپرده نميگيرد و به آنها خدمترساني مالي نميکند.
گزارشهاي آن با عنوان «بانکداري بينالمللي و تحولات بازار مالي» 4 بار در سال منتشر ميشود.